Primii 25 de ani de activitate economică susținută a BAT în România

O contribuție totală de peste 125 mld. EUR în economia țării, din care 24 mld. EUR contribuție directă la bugetul statului, sub formă de taxe și accize.

Primele produse au ieșit din fabrică în 1997, la un an de la demararea construcției.

În 2020 am devenit cel mai mare contribuabil la bugetul României după ce am plătit la buget circa 2 miliarde de euro (circa 8,5% din veniturile fiscale și aproximativ 1% din PIB-ul României).

Și în 2021 BAT a fost cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al României, cu o contribuție totală de circa 11 miliarde de lei (2,2 miliarde de euro) sub formă de taxe și accize, o creștere a contribuțiilor de 10% față de anul trecut.

Am investit peste 500 de milioane de euro în fabrica noastră din Ploiești, transformând-o în al doilea cel mai mare centru de producție BAT din Uniunea Europeană și între primele cinci ale grupului din lume.

Am generat peste 125 miliarde de euro în economia României, atât direct cât și indirect, în cei 25 de ani de activitate¹.
Contribuția directă a BAT la bugetul de stat în primii 25 de ani de activitate este 24 de miliarde de euro¹.

Suntem cea mai mare companie de produse cu nicotină din România, cu o cotă de piață de peste 50%, prin mărcile glo™, KENT, Dunhill, Pall Mall și Vogue.

Circa 60% din produsele fabricii noastre de la Ploiești merg către export în țări din toată lumea.

BAT este un angajator strategic în România, cu aproape 3.000 de angajați bine plătiți în cadrul celor trei companii prezente în piață.

România este prima țară din Uniunea Europeana în care sunt produse Neo, consumabilele din tutun folosite împreună cu glo™, produsul inovator care încălzește tutunul, fără a-l arde.

BAT generează alte 30.000 de locuri de muncă indirect.

Numărul de angajați BAT a crescut constant, în medie cu circa 10% în fiecare an de la stabilirea în România.

1. Conform studiului de impact economic realizat Civitta România în 2021.

Vezi mai multe despre BAT și impactul nostru economic în primii 25 de ani de activitate în România:

BAT
Twitter

BAT
LinkedIn

BAT
YouTube

BAT
Global Careers

X

Poți afla mai multe despre cookie-urile pe care le folosim, inclusiv despre modul în care le poți dezactiva, consultând politica noastră.

Salvează
Acceptă toate