Cu ocazia zilei de 5 iunie - Ziua Internațională a Mediului, în cadrul platformei Alege Asumat un Oraș Curat, BAT România a lansat o nouă campanie de conștientizare privind importanța gesturilor individuale simple, dar susținute, care pot avea un impact semnificativ asupra noastră, a mediului înconjurător și a comunității din care facem parte.
Mesajul campaniei pornește de la un adevăr simplu: înainte să existe concepte precum responsabilitate sau sustenabilitate, noi românii am știut de fapt mereu să reutilizăm, să nu încurajăm risipa sau să transformăm ambalajele în diferite obiecte folositoare.
Am văzut PET-uri transformate în stropitoare pentru plante, borcane transformat în vaze pentru flori, caserole reutilizate sau apa de ploaie refolosită pentru a uda florile în grădină.
Ziua Internațională a Mediului este un bun prilej să ne amintim ceea ce, de fapt, știm deja: bunele obiceiuri de reciclare și reutilizare.
Vezi mai multe pe pagina de Facebook Alege Asumat.
Economia circulară este un principiu esențial al abordării BAT pentru un viitor mai bun. Aceasta înseamnă reducerea cantității de plastic și a deșeurilor, reciclarea și reutilizarea materialelor și dezvoltarea de produse bazată pe principii de sustenabilitate.
În primul raport anual combinat privind performanța de business și în domeniul sustenabilității*, publicat anul acesta, BAT a anunțat rezultate remarcabile. Prin intermediul acestui raport au fost anunțate obiective noi sau actualizate, precum:
• atingerea nivelului de 30% surse de energie regenerabile cu doi ani mai devreme față de ținta inițială – anul 2025, rezultând astfel revizuirea acestui prag la 50% surse de energie regenerabile până în 2030;
• creșterea pragului inițial de 15% de reducere a deșeurilor rezultate din operațiunile BAT până în 2025 la 25%;
• extinderea domeniului de aplicare a anjagamentului BAT pentru 100% ambalaje reutilizabile, reciclabile sau compostabile și la alte materiale decât plastic și
• stabilirea unui nou obiectiv de conversie zero a ecosistemelor naturale în lanțul său de aprovizionare cu tutun până în 2025
În ceea ce privește managementul apei folosite, BAT își propune până în 2025:
• o reducere de 35% a apei extrase față de valoarea de referință din 2017
• 100% dintre centrele proprii de producție să fie certificate de către Alliance for Water Steardship (AWS) – această certificare independentă recunoscută la nivel mondial va contribui la validarea utilizării sustenabile a apei de către BAT (24 de centre proprii de producție sunt deja certificate de către Alliance for Water Steardship (AWS)**, între care și fabrica BAT din Ploiești, care a primit certificarea AWS în anul 2022)
• reciclarea a 30% din volumul de apă folosită.