5 IUNIE 2022: ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MEDIULUI CAMPANIA ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT CONTINUĂ CU MESAJE DE CONȘTIENTIZARE ÎN STAȚIILE DE TRANSPORT PUBLIC DIN BUCUREȘTI

„Acasă nu arunci gunoi pe jos. Aici de ce ai face-o?”

Cu ocazia zilei de 5 iunie - Ziua Internațională a Mediului, în cadrul proiectului Alege Asumat un Oraș Curat, BAT România a demarat o nouă campanie menită să ajute la conștientizarea faptului că fiecare dintre noi, prin gesturi simple, dar susținute, putem avea un impact semnificativ asupra felului în care arată orașul nostru și asupra mediului în ansamblul său.

În cadrul campaniei desfășurate în parteneriat cu Societatea de Transport București (STB), mai multe stații de autobuz din centrul Bucureștiului au fost decorate similar unui interior de casă. Sub mesajul „Acasă nu arunci gunoi pe jos. Aici de ce ai face-o?”, campania a atras atenția asupra importanței protejării orașului în care trăim, a doua casă pentru comunitatea din care toți facem parte.

Economia circulară este un principiu esențial al abordării noastre pentru un viitor mai verde. Această abordare înseamnă reducerea cantității de plastic și a deșeurilor, reciclarea și reutilizarea materialelor și dezvoltarea de produse bazată pe principii de sustenabilitate. La nivelul grupului BAT, în 2021 s-au înregistrat:*

În 2022, IRES a realizat cea de-a treia ediție a cercetării de piață privind percepțiile consumatorilor de THP. Potrivit studiului, peste jumătate (53%) dintre consumatorii de produse care încălzesc tutunul s-au lăsat complet de fumat și au devenit utilizatori exclusiv de THP, în timp ce restul au continuat să fumeze în paralel. 69% dintre utilizatorii exclusiv de THP spun că fumau de cel puțin 5 ani înainte de a renunța. Un procent și mai mare (83%) de utilizatori exclusiv de glo spun că utilizarea THP i-a influențat să renunțe de tot la fumat.

** Bazat pe dovezile existente și presupunând o trecere completă de la fumat la aceste produse, care nu sunt lipsite de risc și provoacă dependență.

  • • o reducere de 14,1% a cantității totale de deșeuri (față de valoarea de referință din 2017)

  • • 35% din unitățile de producție au raportat zero deșeuri la groapă

  • • 78,9% din cantitatea totală de deșeuri au fost reciclate

  • • 75% din ambalajele de plastic sunt reutilizabile, reciclabile sau compostabile

*BAT ESG Report 2021

Campania „Alege Asumat un Oraș Curat” în emisiunea SmartiCity - difuzată pe Digi24

BAT
Twitter

BAT
LinkedIn

BAT
YouTube

BAT
Global Careers

X

Poți afla mai multe despre cookie-urile pe care le folosim, inclusiv despre modul în care le poți dezactiva, consultând politica noastră.

Salvează
Acceptă toate