Stop Contrabanda:
Peste 95 de milioane de țigarete de contrabandă au fost confiscate în primele 9 luni ale acestui an

04 Octombrie 2021

 • Peste 95 de milioane de țigarete de contrabandă confiscate în perioada ianuarie-septembrie 2021

 • Valoarea lor totală pe piața neagră este de peste 56 de milioane de lei

 • Nivelul contrabandei s-a menținut sub 10% în prima jumătate a anului 2021

 • BAT construiește un viitor mai bun (A Better Tomorrow ™), inclusiv prin reducerea impactului asupra sănătății

București, 4 octombrie 2021 – Autoritățile române au capturat peste 95 de milioane de țigarete de contrabandă în primele nouă luni ale acestui an, în creștere cu peste 5 milioane față de aceeași perioadă din 2020, conform datelor centralizate pe www.stopcontrabanda.ro. Valoarea totală pe piața neagră a țigaretelor confiscate se ridică la peste 56 de milioane de lei.

Eforturile autorităților române de a stopa activitățile ilegale de la granițele țării au făcut ca nivelul contrabandei în prima jumătate a anului 2021 să se mențină la aproximativ 10%.

„BAT a contribuit în acest an la bugetul de stat cu cinci miliarde de lei în primul semestru, ceea ce reprezintă o creștere de peste 700 de milioane de lei față de periada similară a anului 2020. Și ne dorim ca acest ritm de creștere să se mențină, de aceea este important ca autoritățile să continue acțiunile concrete împotriva rețelelor de contrabandă”, a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic și Relații Publice în cadrul BAT.

Pentru a veni în sprijinul autorităților, BAT a donat anul acesta Poliţiei de Frontieră 250 de camere speciale de supraveghere, care vor fi instalate la graniţele României pentru combaterea traficului de ţigări.

Datele despre evoluția capturilor de țigarete de pe teritoriul României pot fi consultate în timp real pe platforma www.stopcontrabanda.ro, o inițiativă BAT care are scopul de a veni în sprijinul autorităților prin centralizarea capturilor din întreaga țară, dar și de a informa consumatorii cu privire la efectele contrabandei cu țigări asupra societății. Campania este desfășurată în parteneriat cu Poliția Română, Poliția de Frontieră Română, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și Direcția Generală a Vămilor.

Campania „Stop contrabanda” a fost lansată în primăvara anului 2017 de către BAT pentru a crea un punct unic de informare cu privire la contrabanda cu țigări.

Despre contrabanda cu ţigări în România

 • România are cel mai ridicat nivel al contrabandei cu țigarete din Europa de Est.

 • România are 2.000 de km de graniță cu țări non-UE, în care prețul tutunului poate fi de până la șase ori mai mic.

 • Traficul ilicit de țigări prejudiciază anual statul român cu aproximativ 2 miliarde de lei.

 • Fiecare container de țigări ilegale înseamnă un milion de euro profit pentru rețelele de contrabandă. Date ale Interpol arată că traficul ilicit de țigări este un catalizator pentru traficul de droguri, arme, persoane și chiar activități teroriste.

Despre BAT în România

 • BAT a devenit în 2020 cel mai mare contribuabil din România, după ce a plătit circa 9,6 miliarde lei către bugetul de stat.

 • BAT este liderul pieței tutunului din România, cu o cotă de peste 50%

 • BAT are peste 3.000 de angajați și creează alte 30.000 de locuri de muncă pe lanțul de distribuție și aprovizionare

 • BAT a lansat în România în decembrie 2017 dispozitivul glo, cel mai inovator produs al companiei care încălzește, nu arde tutunul

Despre BAT la nivel global

BAT este o companie de top, cu mai multe categorii de bunuri de larg consum, al cărei obiectiv declarat este de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow™) prin reducerea impactului asupra sănătății, ceea ce presupune angajamentul de a oferi consumatorilor adulți o gamă variată de produse cu risc redus*. Compania continuă să susțină clar că țigările cauzează riscuri majore la adresa sănătății și că singura modalitate prin care acestea pot fi evitate este renunțarea la fumat. BAT îi încurajează pe cei care continuă să fumeze să facă trecerea complet la alternativele cu risc redus dovedit științific*. BAT se transformă într-o companie cu mai multe categorii de bunuri, axată pe consumatori și pe produse. BAT are peste 55.000 de angajați și operează în peste 180 de țări, cu 11 milioane de puncte de vânzare și 45 de fabrici în 43 de piețe. Portofoliul strategic al companiei este alcătuit din mărcile sale globale de țigări și o gamă tot mai mare de produse cu riscuri reduse*.

Noile categorii de produse. Acestea includ țigări electronice, produse de încălzire a tutunului, produse moderne pentru uz oral, inclusiv produse cu nicotină pentru uz oral fără tutun, precum și produse orale tradiționale, cum ar fi snus și snuff umed. În 2020, BAT a avut 13,5 milioane de consumatori de produse care nu ard tutunul, o creștere de 3 milioane față de anul precedent. Grupul BAT a generat venituri de 25,8 miliarde GBP în 2020 și profit din operațiuni de 9,9 miliarde GBP.

Note

* Bazat pe dovezile existente și presupunând o trecere completă de la fumat la aceste produse. Aceste produse nu sunt lipsite de risc și provoacă dependență.

BAT
Twitter

BAT
LinkedIn

BAT
YouTube

BAT
Global Careers

X

Poți afla mai multe despre cookie-urile pe care le folosim, inclusiv despre modul în care le poți dezactiva, consultând politica noastră.

Salvează
Acceptă toate