BAT România invită companii și start-up-uri inovatoare la parteneriat pentru sustenabilitate

06 Septembrie 2021

 • BAT România lansează furnizorilor o invitație la parteneriat pentru atingerea obiectivelor sale ambițioase privind protejarea mediului

 • BAT a anunțat recent noile sale obiective pentru protejarea mediului, precum:
  - zero emisii de dioxid de carbon la nivelul întregului lanț valoric până în 2050;
  - 100% energie regenerabilă până în 2030;
  - toate centrele de producție 100% certificate de către Alliance for Water Stewardship (AWS) până în 2025;
  - niciun deșeu rezultat din activitatea centrelor de producție să nu mai ajungă în gropi de gunoi până în 2025.

 • Noile obiective sunt vitale pentru atingerea unui viitor mai bun (A Better Tomorrow™) pentru toate părțile interesate

 • BAT crede în dezvoltarea unor parteneriate durabile, precum și în susținerea partenerilor săi comerciali, a inițiativei și a inovației în afaceri

București, 6 septembrie 2021 – Potrivit angajamentului asumat pentru o dezvoltare sustenabilă a afacerii sale, BAT a dezvoltat recent programul „Fii furnizor”, cu intenția de a-și deschide porțile către soluții inovatoare și oportunități de parteneriat care să contribuie la materializarea ambiției companiei de a construi un viitor mai bun.

Programul începe pe 6 septembrie, iar perioada de înscriere a propunerilor din partea potențialilor furnizori este de patru săptămâni. Obiectivul BAT este de a dezvolta parteneriate cu companii și start-up-uri dedicate dezvoltării unor soluții de business inovatoare și durabile, cu respectarea unor valori precum inovație, diversitate și responsabilitate. Companiile interesate își pot înregistra propunerile pe platforma disponibilă AICI, începând din 6 septembrie. Odată înscrise, echipa BAT va evalua soluția propusă din perspectiva nevoilor de business și a criteriilor de sustenabilitate îndeplinite. Companiile selectate vor fi invitate în mod oficial să se alăture BAT pe drumul către un viitor mai bun. Toate companiile înregistrate vor fi adăugate într-o bază de date internă pentru consultări viitoare.

Obiectivele de sustenabilitate ale BAT | În 2020, BAT a anunțat obiectivul de a atinge zero emisii de dioxid de carbon provenite din propriile activități (Scop 1 și 2) până în 2030. Prin noul angajament, BAT își propune să elimine complet și emisiile produse de-a lungul lanțului valoric propriu (Scop 3). Aceste obiective se adaugă eforturilor existente ale BAT de a interacționa cu furnizorii în chestiuni legate de schimbările climatice.

Radu Dobrescu, Director de Operațiuni pentru Aria Europa centrală și de sud în cadrul BAT, a declarat: ”Ne aflăm într-un moment decisiv al transformării noastre și suntem hotărâți să construim o companie a viitorului. Ne propunem să excelăm în ceea ce privește sustenabilitatea în mai multe domenii și suntem mândri să anunțăm noul nostru program pentru parteneri comerciali cu care să ne putem atinge cît mai curând obiectivele ambițioase de protejare a mediului”.

BAT și-a început călătoria în domeniul sustenabilității în urmă cu mai bine de 20 de ani. În mai 2020, compania a anunțat un set de obiective ambițioase, ca parte a strategiei de a dezvolta un viitor mai bun (A Better Tomorrow™). Cel mai recent raport de sustenabilitate demonstrează că BAT are deja progrese semnificative în acest sens, precum:

 • creșterea cu 3 milioane a numărului de consumatori de produse care nu implică ardere, până la 13,5 milioane la finalul lui 2020;

 • creșterea veniturilor din noile categorii de produse cu 15% în 2020 față de 2019;

 • creșterea procentului de energie regenerabilă folosită până la 26% - o creștere de 10% față de anul precedent – precum și o reducere mai mare de 30% a emisiilor de dioxid de carbon față de 2019;

 • reducerea cantității de apă extrase cu circa 11% față de 2019;

 • organizarea a peste 38.000 de sesiuni de training despre drepturile omului, cu mai mult de 390.000 de participanți la nivelul întregului lanț de furnizori;

 • atingerea unui nivel de reprezentare a femeilor în roluri de conducere de 38%.

Rodrigo Nunes, Directorul fabricii BAT din Ploiești, adaugă: ”Lansăm azi o invitație viitorilor parteneri care vor să se alăture BAT în dezvoltarea unor abordări inovatoare pentru atingerea obiectivelor noastre de protejare a mediului. Dacă ai propuneri pentru creșterea ratei de reciclare, reducerea producerii de deșeuri, eliminarea plasticului de unică folosință și reducerea consumului de apă, te așteptăm să le împărtășești cu noi și să lucrăm împreună pentru un viitor mai bun!”

Eforturile și angajamentul companiei față de standarde înalte de sustenabilitate au fost recunoscute de instituții independente. Printre acestea se numără includerea companei în Dow Jones Sustainability Index pentru 19 ani consecutiv (BAT fiind singura companie de tutun listată în prestigiosul World Index în 2020), un rating MSCI BBB și un nivel CDP A List).

Puteți afla mai multe aici:

Despre BAT

BAT este o companie de top, cu mai multe categorii de bunuri de larg consum, înființată în 1902. Scopul nostru este de a construi un viitor mai bun prin reducerea impactului afacerii asupra sănătății, ceea ce presupune:

 • angajamentul de a oferi consumatorilor adulți o gamă variată de produse cu risc redus**;

 • susținerea clară a faptului că țigările provoacă riscuri grave de sănătate și singura modalitate de a le evita este să nu începi să fumezi sau să renunți la fumat;

 • încurajarea celor care altfel ar continua să fumeze să treacă complet la produse cu risc redus susținut științific**;

 • urmărirea și comunicarea progresului transformării prin care trecem.

Compania a anunțat ca obiective creșterea numărului consumatorilor de produse cu potențial de risc redus la 50 de milioane până în 2030 și generarea a cel puțin 5 miliarde de lire sterline în venituri din aceste categorii de produse în 2025.

Note

* Țintele anunțate în 2020 sunt: creșterea numărului de consumatori de produse care nu implică ardere la 50 de milioane până în 2030; atingerea pragului de zero emisii de dioxid de carbon pentru Scopurile 1 și 2 până în 2030, concomitent cu accelerarea obiectivelor de mediu existente pentru anul 2025; eliminarea plasticului de unică folosință nenecesar și asigurarea faptului că toate ambalajele de plastic sunt reutilizabile, reciclabile sau compostabile până în 2025
** Bazat pe dovezile existente și presupunând o trecere completă de la fumat la aceste produse. Aceste produse nu sunt lipsite de risc și provoacă dependență.

Afirmații cu privire la viitor

Varianta în engleză a mesajului, precum și o serie de clarificări legate de afirmațiile cu privire la viitor (”forward looking statements”) sunt disponibile aici:
https://www.bat.com/group/sites/UK__9D9KCY.nsf/vwPagesWebLive/DOBYXFB5

BAT
Twitter

BAT
LinkedIn

BAT
YouTube

BAT
Global Careers

X

Poți afla mai multe despre cookie-urile pe care le folosim, inclusiv despre modul în care le poți dezactiva, consultând politica noastră.

Salvează
Acceptă toate