Peste 5.000 de dispozitive glo colectate selectiv în prima lună a programului BAT de reciclare

09 Martie 2021

București, 09.03.2021 – BAT România a colectat selectiv peste 5.000 de dispozitive glo în prima lună a programului de reciclare a versiunilor anterioare ale dispozitivului. Aproximativ 200.000 de români dețin un dispozitiv glo, produsul care încălzește tutunul al companiei. Programul de reciclare a versiunilor anterioare ale glo este desfășurat de BAT în parteneriat cu ECOTIC și face parte din campania ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT lansată în 2019 pentru a evidenția opțiunile disponibile pentru gestionarea responsabilă a deșeurilor.

Inițiativa BAT este o invitație pentru utilizatorii glo de a contribui la protejarea mediului prin predarea dispozitivelor glo vechi în unul dintre cele 350 de puncte de colectare dedicate situate în magazinele InMedio și Xpress din toată țara. Utilizatorii sunt recompensați pentru primul dispozitiv returnat cu beneficii în comunitatea glo circle.

„Ne bucurăm că peste 5.000 de dispozitive au fost deja colectate pentru a putea fi reciclate. Aceasta este o dovadă clară că inițiativele noastre din cadrul campaniei ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT au un impact mare asupra consumatorilor. Suntem prima companie de tutun din România care a inițiat o campanie de reciclare a versiunilor anterioare ale dispozitivelor sale electronice și rămânem fideli obiectivului de a colabora cu consumatorii în vederea conștientizării importanței alegerilor responsabile pentru mediu și comunitatea în care trăim”, a spus Ileana Dumitru, Legal and External Affairs Director, Aria Europa Centrală și de Sud din cadrul BAT

În 2019, BAT a lansat ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT, o campanie menită să informeze consumatorii cu privire la alegeri și impactul acestora. Prin promovarea gestionării responsabile a deșeurilor, campania încurajează fumătorii să folosească scrumiere stradale special concepute pentru colectarea chiștoacelor. În premieră pentru România, BAT a creat infrastructura pentru colectarea selectivă a chiștoacelor în trei orașe importante din țară: București, Iași și Constanța. Chiștoacele sunt apoi folosite drept combustibil cu impact zero asupra mediului.

Despre BAT ROMÂNIA

  • BAT este lider de piață cu peste 53% din piața tutunului din România

  • BAT a lansat în România în 2018 dispozitivul glo, cel mai inovator produs al companiei care încălzește, nu arde tutunul, oferind astfel o consumatorilor adulți o alternativă cu potențial de risc redus la fumat

  • Neo, consumabilele din tutun pentru glo, sunt produse în fabrica BAT de la Ploiești. Fabrica de la Ploiești este de asemenea singurul furnizor de Neo pentru restul Uniunii Europene.

  • Programul ”Alege Asumat un Oraș Curat” a fost lansat în octombrie 2019. Până în prezent circa 1,7 tone de chiștoace au fost colectate în București, Constanța și Iași și valorificate energetic.

BAT
Twitter

BAT
LinkedIn

BAT
YouTube

BAT
Global Careers

X

Poți afla mai multe despre cookie-urile pe care le folosim, inclusiv despre modul în care le poți dezactiva, consultând politica noastră.

Salvează
Acceptă toate