BAT dă în urmărire versiunile anterioare de glo – se oferă recompensă!

26 Ianuarie 2021

București, 26 ianuarie 2021 - British American Tobacco, liderul pieței de produse cu nicotină din România, continuă campania „ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT” cu un program de reciclare a versiunilor anterioare ale glo, cel mai inovator dispozitiv al companiei, care încălzește, nu arde tutunul. BAT invită utilizatorii adulți de glo să contribuie la protejarea mediului prin returnarea vechilor dispozitive glo și, pentru a înlesni eforturile de colectare, a încheiat parteneriate cu rețelele de magazine InMedio și Xpress, care vor pune la dispoziție cca 350 de puncte de colectare separată în întreaga țară. Pentru fiecare dispozitiv returnat în aceste puncte, utilizatorii vor fi recompensați cu un voucher în valoare de 50 de lei utilizabil pe loc în magazin, pentru produse din gama glo Hyper și Neo.

British American Tobacco (BAT) a lansat în primăvara lui 2020 pe piața din România glo Hyper, cel mai puternic produs de încălzit tutunul al companiei de până acum. Cu un aspect nou și caracteristici care îl fac ușor de utilizat, glo Hyper combină cea mai recentă tehnologie de încălzire a tutunului a BAT, încălzirea prin inducție, cu un nou format al consumabilelor – Neo, care conțin cu 30% mai mult tutun decât consumabilele anterioare Neostik, oferind o experiență îmbunătățită a utilizării.

Întrucât versiunile anterioare ale dispozitivului glo, precum și consumabilele dedicate acestora vor dispărea în curând de pe piață, BAT Romania lansează un program de colectare separată și reciclare, derulat cu sprijinul ECOTIC și al rețelelor de magazine InMedio și Xpress. Cele 350 de puncte de colectare vor fi disponibile la nivelul întregii țări, iar consumatorii adulți care vor returna versiunile anterioare ale glo vor fi recompensați cu un voucher de 50 de lei, disponibil pentru utilizare în magazin pentru produse din gama glo Hyper și consumabilele Neo.

„Eforturile companiei se concentrează pe cercetarea și dezvoltarea unor produse inovatoare ca glo Hyper, care să ofere consumatorilor adulți posibilitatea unor alegeri satisfăcătoare și cu potențial de risc redus. Dar o alegere la fel de importantă este și aceea de a proteja mediul, prin măsuri sustenabile de eliminare responsabilă a produselor pe care nu le mai folosim. De aceea, prin programul de colectare separată și reciclare a versiunilor anterioare ale glo, ne dorim să contribuim la economia circulară și, totodată, să facilităm decizia utilizatorilor noștri de a proteja mediul și comunitatea în care trăiesc”, a declarat Ileana Dumitru, Director juridic și relații publice, Aria Europa Centrală și de Sud din cadrul British American Tobacco

Dezvoltarea programului de colectare și reciclare a versiunilor anterioare ale dispozitivului glo, în parteneriat cu ECOTIC, reprezintă soluția sustenabilă pentru ca aceste dispozitive să fie colectate selectiv și reciclate, protejând astfel mediul și dezvoltarea sustenabilă a comunităților.

„ECOTIC se alătură acestui proiect dezvoltat de BAT prin colectarea dispozitivelor electrice predate spre reciclare în cele 350 de locații. Acest tip de dispozitiv, odată ieșit din uz, face parte din categoria deșeurilor electrice de mici dimensiuni care, din păcate, ajung de cele mai multe ori la groapa de gunoi. Prin acest proiect vrem să reamintim publicului larg atenția pe care trebuie să o acorde inclusiv echipamentelor de mici dimensiuni care trebuie să ajungă în fluxul de reciclare”, a declarat Valentin Negoiță, Președintele ECOTIC.

Campania ”ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT” derulată de BAT subliniază atât importanța alegerilor informate și asumate, cât și impactul pe care acestea îl au asupra mediului și a comunității. Alături de programul de colectare și reciclare a versiunilor anterioare ale dispozitivului glo, campania include și componenta de colectare separată a chiștoacelor, prin scrumierele stradale speciale disponibile în sectorul 3 din București, în Iași și în Constanța. Preocuparea BAT în acest domeniu reflectă obiectivul asumat de companie pentru reducerea impactului asupra mediului și contribuția la o dezvoltare sustenabilă a comunităților.

Despre BRITISH AMERICAN TOBACCO ROMÂNIA

  • British American Tobacco este lider de piață cu peste 53% din piața tutunului din România

  • BAT a lansat în România în 2018 dispozitivul glo, cel mai inovator produs al companiei care încălzește, nu arde tutunul, oferind astfel o consumatorilor adulți o alternativă cu potențial de risc redus la fumat

  • Neo, consumabilele din tutun pentru glo, sunt produse în fabrica BAT de la Ploiești. Fabrica de la Ploiești este de asemenea singurul furnizor de Neo pentru restul Uniunii Europene.

  • glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină

  • Programul ”Alege Asumat un Oraș Curat” a fost lansat în octombrie 2019. Până în prezent circa 1,2 tone de chiștoace au fost colectate selectiv și valorificate energetic în cadrul acestui program

Despre ECOTIC

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni inclusiv surse de lumină și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii sunați la 021 9641.

BAT
Twitter

BAT
LinkedIn

BAT
YouTube

BAT
Global Careers

X

Poți afla mai multe despre cookie-urile pe care le folosim, inclusiv despre modul în care le poți dezactiva, consultând politica noastră.

Salvează
Acceptă toate