Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de BAT intră în prima fază de testare clinică umană

16 Decembrie 2020

  • Aprobarea cererii pentru Investigarea Medicamentelor Noi de către FDA a permis BAT să progreseze în faza I a studiului clinic la voluntari adulți pentru vaccinul său COVID-19

  • Vaccinul candidat este creat folosind tehnologia inovatoare pe bază de plante de tutun

  • Vaccinurile fabricate folosind platforma BAT au potențialul de a fi stabile la temperatura camerei, ceea ce ar putea oferi avantaje semnificative

  • Studiul demonstrează angajamentul BAT de a transfera știința și inovația care să construiască “Un viitor mai bun”

Bucureşti, 16 decembrie 2020 – Subsidiara de biotehnologie a British American Tobacco (BAT), Kentucky Bioprocessing (KBP), a anunțat astăzi planurile de a începe faza I a studiului cu subiecți umani asupra vaccinului său împotriva COVID-19, după ce a primit aprobarea Administrației pentru Alimente și Medicamente SUA (FDA). Înscrierile voluntarilor pentru studiu vor începe în curând.

Vaccinul candidat împotriva COVID-19 (KBP-COVID-19; NCT04473690) va deveni unul dintre numeroasele vaccinuri potențiale care au progresat dincolo de testarea preclinică. În cadrul studiului vor participa un total de 180 de voluntari sănătoși care vor fi împărțiți în două categorii, cei cu vârsta cuprinsă între 18-49 ani și cei cu vârsta cuprinsă între 50-70 ani. Fiecare grup va fi apoi împărțit în grupuri de tratament cu doză mică și mare (N ~ 45) și randomizat 2: 1 pentru a primi fie doza mică (vaccin 15 μg KBP-COVID-19 + 0,5 mg adjuvant), fie placebo, sau doză mare ( 45 μg vaccin KBP-COVID-19 + 0,5 mg adjuvant) sau placebo. Rezultatele studiului sunt așteptate la mijlocul anului 2021 și, dacă sunt pozitive, ar permite progresul într-un studiu de fază II, supus aprobării instituțiilor de reglementare.

Vaccinul candidat a fost dezvoltat folosind tehnologia aparținând BAT de creștere rapidă a plantei de tutun. Această abordare unică are o serie de posibile avantaje, inclusiv producerea rapidă a ingredientelor active ale vaccinului în aproximativ 6 săptămâni, comparativ cu câteva luni în cazul folosirii unei metode convenționale. De asemenea, vaccinul candidat rămâne stabil la temperatura camerei, ceea ce ar putea fi un avantaj semnificativ pentru sistemele de sănătate și rețelele de sănătate publică din întreaga lume. Dacă va fi un succes, viteza de producție a ingredientelor active are avantajul de a reduce timpul dintre identificarea de noi viruși și tulpini, și dezvoltarea și implementarea vaccinului pentru cei care au nevoie de el.

KBP a finalizat recent înscrierea pentru faza I a studiului clinic pentru vaccinului său gripal cu patru tulpini (KBP-V001; NCT04439695), care utilizează aceeași platformă tehnologică bazată pe plantele nicotiana benthamiana.

Dr. David O'Reilly, Director de Cercetare Științifică la BAT, a declarat:

„Trecerea la studii umane atât pentru vaccinul gripal sezonier, cât și pentru COVID-19 este o etapă importantă și reflectă eforturile noastre considerabile de a accelera dezvoltarea portofoliului nostru biologic emergent. Tehnologia noastră unică de vaccinare pe bază de plante de tutun, care acționează ca o gazdă rapidă și eficientă pentru producerea de antigeni pentru o varietate de boli, ne-a permis să realizăm acest progres și să răspundem nevoii globale urgente de tratamente sigure și eficiente și de vaccinuri.

Aceasta face parte din angajamentul nostru continuu față de inovație și știință, valori fundamentale pentru afacerea noastră. Fiind o companie care s-a angajat să construiască "Un viitor mai bun" , suntem mândri să avem un rol în lupta globală împotriva acestui virus și sperăm să putem contribui la găsirea soluției.”

Având în vedere că ambele vaccinuri au făcut progrese importante, știința dezvoltării vaccinului pe bază de plante din tutun și platforma noastră unică continuă să câștige teren.

Note pentru editori

Vaccinul candidat pentru COVID-19 aflat în curs de dezvoltare folosește tehnologia proprie a plantelor KBP, cu creștere rapidă, care are mai multe avantaje față de tehnologia convențională de producere a vaccinului:

  • Plantele de tutun nu pot găzdui agenți patogeni care cauzează boli umane

  • Producția poate fi mai rapidă, deoarece elementele vaccinului se acumulează rapid în plantele de tutun – 6 săptămâni în plantele de tutun versus câteva luni în cazzul utilizării metodelor convenționale

  • Testele efectuale au demonstrat stabilitatea vaccinului la temperatura camerei, spre deosebire de multe alte vaccinuri convenționale care deseori necesită refrigerare

Vaccinul COVID-19 candidat al BAT / KBP, KBP-COVID-19, nu este în prezent aprobat sau autorizat pentru utilizare nicăieri în lume.

Despre BAT

BAT este una dintre cele mai mari companii globale din industria bunurilor de larg consum, înființată în 1902. Scopul nostru este să construim Un viitor mai bun prin reducerea impactului afacerii noastre asupra sănătății, oferind o gamă mai mare de produse plăcute și mai puțin riscante pentru consumatorii noștri. Compania a anunțat obiectivul de a crește numărul consumatorilor de produse care nu ard tutunul la 50 de milioane până în 2030 și de a obține venituri de cel puțin 5 miliarde de lire sterline din Categoriile Noi până în 2025.

Despre Kentucky BioProcessing (KBP)

Deținută de BAT, subsidiara KBP este situată în Owensboro, KY., unde a început să își desfășoare activitatea în 2006. În ianuarie 2014, KBP a fost achiziționată și a devenit o filială a Reynolds American Inc. (RAI), deținută de BAT. KBP continuă să își desfășoare activitatea în spațiul multinivel de creștere a plantelor, precum și laboratoarele sale de cercetare și producție, camerele sterile și operațiunile de producție din Owensboro.

KBP dezvoltă și execută procese de transformare a plantelor de tutun în „biofabrici” care produc în mod eficient proteine complexe pe care altfel nu le-ar produce. Cu partenerul comercial potrivit, compania poate crește, recolta și prelucra până la 3 milioane de plante producătoare de proteine într-un ciclu de producție care durează de obicei aproximativ 6 săptămâni – comparativ cu multe luni în cazul metodelor tradiționale de biofabricare.

Compania folosește tehnologii autorizate și patentate pentru a codifica temporar plantele de tutun cu instrucțiunile genetice pentru a produce proteine specifice. Plantele sunt cultivate într-un mediu automat, cu climă controlată, care poate fi ajustat pentru a-și optimiza producția unei proteine de interes / necesare.

Declarații anticipative

Această comunicare conține anumite declarații anticipative, inclusiv declarații „anticipative” făcute în secțiunea 21E din Legea privind schimbul de valori mobiliare a Americii din 1934. Aceste declarații sunt adesea, dar nu întotdeauna, făcute prin utilizarea de cuvinte sau fraze cum ar fi „crede”, „anticipa”, „poate”, „ar fi”, „ar trebui”, „intenționa”, „planifica”, „potențial”, „prezice”, „va”, „aștepta” „estimare”, „proiect”, „poziționat”, „strategie”, „perspectivă”, „țintă” și alte expresii similare. Acestea includ declarații privind intențiile, convingerile sau așteptările noastre actuale referitoare, printre altele, la rezultatele operațiunilor noastre, starea financiară, lichiditatea, perspectivele, creșterea, strategiile și circumstanțele economice și de afaceri care apar din când în când în țările și piețele în care Grupul BAT funcționează.

Toate aceste declarații anticipative implică estimări și ipoteze care sunt supuse riscurilor, incertitudinilor și altor factori care ar putea determina starea financiară reală viitoare, performanța și rezultatele să difere semnificativ de planurile, obiectivele, așteptările și rezultatele exprimate în declarațiile anticipative și alte date financiare și / sau statistice din cadrul acestei comunicări. Printre factorii cheie care ar putea determina rezultatele reale să difere semnificativ de cele proiectate în declarațiile anticipative se numără incertitudinile legate de următoarele: impactul concurenței din comerțul ilicit; impactul legislației și reglementărilor naționale sau internaționale adverse; modificări ale legislației și taxelor fiscale interne sau internaționale și impactul unei hotărâri nefavorabile a unei autorități fiscale într-o zonă în litigiu; rezultate negative în litigii și disputelor și efectul acestor rezultate asupra stării financiare a Grupului BAT; schimbări sau diferențe în condițiile economice sau politice interne sau internaționale; impactul pandemiei COVID-19; decizii negative ale organismelor de reglementare interne sau internaționale; impactul reducerii dimensiunii pieței și al reducerii negocierilor între consumatori; expunerea la curs valutar translațional și tranzacțional; impactul unor vătămări grave, boli sau deces la locul de muncă; capacitatea de a menține ratingurile de credit și de a finanța afacerea în cadrul structurii de capital actuale; incapacitatea de a dezvolta, comercializa și lansa Noi categorii; și schimbări în poziția din piață, afaceri, starea financiară, rezultatele operațiunilor sau perspectivele Grupului BAT.

Se crede că așteptările reflectate în această comunicare sunt rezonabile, dar pot fi afectate de o gamă largă de variabile care ar putea face ca rezultatele reale să difere semnificativ de cele anticipate în prezent. Performanța anterioară nu este un ghid pentru performanța viitoare și persoanele care au nevoie de sfaturi ar trebui să consulte un consilier financiar independent. Declarațiile anticipative reflectă informațiile disponibile la data pregătirii acestei comunicări și BAT nu își asumă nicio obligație de a actualiza sau revizui aceste declarații anticipative, fie ca urmare a unor informații noi, evenimente viitoare sau altele. Cititorii sunt avertizați să nu se bazeze în mod nejustificat pe astfel de declarații anticipative.

Nicio declarație din această comunicare nu se intenționează a fi o prezicere a profitului și nicio declarație din această comunicare nu ar trebui interpretată în sensul în care câștigurile per acțiune a BAT pentru exercițiile financiare curente sau viitoare ar corespunde în mod necesar sau depășesc câștigurile istorice publicate per acțiune a BAT. Informații suplimentare referitoare la acești factori și la alți factori pot fi găsite în dosarele BAT de la Comisia pentru valori mobiliare și schimburi americane („SEC”), inclusiv Raportul anual privind formularul 20-F depus la 26 martie 2020 și Rapoartele actuale privind formularul 6-K care pot fi obținute gratuit pe site-ul web al SEC, http://www.sec.gov și în rapoartele anuale ale companiei, care pot fi obținute gratuit de pe site-ul web British American Tobacco www.bat.com.

BAT
Twitter

BAT
LinkedIn

BAT
YouTube

BAT
Global Careers

X

Poți afla mai multe despre cookie-urile pe care le folosim, inclusiv despre modul în care le poți dezactiva, consultând politica noastră.

Salvează
Acceptă toate