BAT finalizează o investiție de 175 milioane euro în fabrica din Ploiești

04 Iunie 2020

București, 04 iunie 2020 – British American Tobacco (BAT), cea mai mare companie de tutun din România, anunță finalizarea unei investiții de 175 de milioane de euro în fabrica sa din Ploiești. Aceasta este cea mai recentă etapă din cadrul investiției începute în 2018, când fabrica a început să producă consumabile pentru glo, produsul de încălzire a tutunului al companiei, pentru Uniunea Europeană.

Investiția a permis dezvoltarea unui nou spațiu de producție pentru consumabilele destinate produselor de încălzire a tutunului, precum și o extindere a capacităților existente de producție de țigarete și a inclus achiziția de mașini și dezvoltarea clădirilor și a infrastructurii. În total, a fost creat un spațiu suplimentar de producție de circa 4.200 de metri pătrați, o creștere de aproape 20% în mai puțin de 2 ani.

„Cele 175 de milioane de euro investite în fabrica din Ploiești în ultimii doi ani demonstrează hotărârea noastră de a continua parteneriatul strategic pe care îl avem cu România. Investiția atestă, de asemenea, angajamentul nostru față de produsele cu potențial de risc redus, deoarece o componentă majoră a acestei investiții a constat în transformarea României în centru de producție al consumabilelor pentru produsele care încălzesc tutunul pentru Uniunea Europeană”, a spus Ram Addanki, Director Aria Europa Centrală și de Sud, British American Tobacco.

Fabrica British American Tobacco din Ploiești este a doua cea mai mare fabrică a grupului din Uniunea Europeană după o investiție de aproape 500 de milioane de euro de la înființarea fabricii în 1996 și până în prezent. Aproape 1.100 de persoane lucrează în fabrică. Majoritatea produselor fabricate la Ploiești - consumabile din tutun pentru glo și țigări - sunt exportate în alte țări.

BAT este liderul pieței de tutun, cu o cotă de piață de 53%.

BAT a lansat glo, produsul companiei care încălzește tutunul, în România în 2018. De atunci, aproximativ 150.000 români au achiziționat un glo.

BAT
Twitter

BAT
LinkedIn

BAT
YouTube

BAT
Global Careers

X

Poți afla mai multe despre cookie-urile pe care le folosim, inclusiv despre modul în care le poți dezactiva, consultând politica noastră.

Salvează
Acceptă toate