România a exportat produse din tutun în valoare de circa 1 miliard de euro în 2019

5 Mai 2020

București, 5 mai 2020 – Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică, valoarea totală a exporturilor de tutun brut și prelucrat în anul 2019 a fost de 948,4 milioane euro, cu 37% mai mult decât anul precedent. BAT, cel mai mare jucător de pe piața tutunului din România, trimite la export aproximativ 60% din volumele produse la Ploiești, unde se află a doua cea mai mare fabrică din Europa a grupului.

De asemenea, din datele furnizate de către Institutul Național de Statistică reiese faptul că în anul 2019 produsele din tutun au reprezentat aproximativ 43% din totalul exporturilor de produse alimentare, băuturi și tutun. Valoarea totală a importurilor de tutun brut și prelucrat a fost de circa 365 de milioane euro, ceea ce înseamnă că tutunul a avut o contribuție pozitivă la balanța comercială a României de aproape 600 de milioane de euro.

„Majoritatea produselor noastre fabricate în Ploiești pleacă la export. Fabrica British American Tobacco de la Ploiești și-a dublat în ultimii ani capacitatea de producție ca urmare a investițiilor constante” a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic și Relații Publice, Aria Europa Centrală și de Sud, BAT.

BAT contribuie anual la bugetul de stat cu circa 1,8 miliarde de euro sub formă de taxe și impozite.

Despre British American Tobacco România

În România, British American Tobacco este unul dintre cei mai mari investitori din România și al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu o contribuție anuală de circa 1,8 miliarde de euro sub forma accizelor și taxelor. Investiția totală în fabrica de la Ploiești a companiei a depășit pragul de 500 de milioane de euro. Compania angajează peste 3.000 de oameni și susține alte locuri de muncă prin lanțul său de furnizare și distribuție.

BAT
Twitter

BAT
LinkedIn

BAT
YouTube

BAT
Global Careers

X

Poți afla mai multe despre cookie-urile pe care le folosim, inclusiv despre modul în care le poți dezactiva, consultând politica noastră.

Salvează
Acceptă toate