România a exportat produse din tutun de aproximativ 694 milioane de euro în 2018
British American Tobacco – unul din cei mai mari exportatori de produse agroalimentare din țară

23 Martie 2019

București, 23 martie 2019 – Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică, în anul 2018 valoarea totală a exporturilor de tutun brut și prelucrat a fost de 693,7 milioane euro, o valoare de patru ori mai mare decât suma exporturilor preparatelor alimentare diverse. British American Tobacco, cel mai mare jucător pe piața tutunului din România, trimite la export aproximativ 70% din volumele fabricate la Ploiești, a doua cea mai mare fabrică din Europa a grupului.

Din datele furnizate de către Institutul Național de Statistică reiese faptul că produsele din tutun au reprezentant aproximativ 39% din totalul exporturilor de produse alimentare, băuturi și tutun și 5,5% din exportul total al bunilor de larg consum.

British American Tobacco se află în top 5 cei mai mari exportatori de produse agroalimentare.

„În prezent, peste 70% din produsele fabricate în Ploiești pleacă către 45 de țări cum sunt Italia, Japonia, Brazilia sau Rusia. Fabrica British American Tobacco de la Ploiești și-a dublat în ultimii ani capacitatea de producție, iar față de anul trecut numărul exporturilor a crescut cu 10%. În plus, anul trecut, BAT a anunțat un plan de investiții în urma căruia fabrica din România este în prezent singura din Uniunea Europeană unde se produc Neostik-uri, consumabilele din tutun pentru glo, produsul nostru inovator care încălzește, nu arde tutunul. În această privință, unitatea de la Ploiești este a treia producătoare de Neostik-uri la nivel global, după cele din Rusia și Coreea de Sud.”, a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic și Relații Publice British American Tobacco.

British American Tobacco contribuie anual la bugetul de stat cu circa 1,7 miliarde de euro sub formă de taxe și impozite. În ultimii 10 ani, compania a plătit taxe și impozite de peste 13,7 miliarde de euro în România.

Despre BRITISH AMERICAN TOBACCO ROMÂNIA

  • British American Tobacco este al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al României

  • BAT contribuie anual cu aproximativ 1,7 miliarde de euro, sub formă de accize și impozite (din totalul de 3 miliarde de euro, cât însumează întreaga industrie a tutunului)

  • În ultimii 10 ani, între 2007 și 2016, compania a plătit mai mult de 13,7 miliarde de euro în România

  • British American Tobacco este un angajator strategic, cu peste 2.500 de locuri de muncă create în mod direct și alte 25.000 de locuri de muncă create indirect, prin intermediul lanțului de aprovizionare și distribuție

  • British American Tobacco este cel mai mare jucător de pe piața tutunului din România, cu o cotă de piață de 53%

BAT
Twitter

BAT
LinkedIn

BAT
YouTube

BAT
Global Careers

X

Poți afla mai multe despre cookie-urile pe care le folosim, inclusiv despre modul în care le poți dezactiva, consultând politica noastră.

Salvează
Acceptă toate