Produsele din tutun au reprezentat 6% din exportul total de bunuri de larg consum în 2017

11 Mai 2018

București, 11 mai 2018 – Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică, în anul 2017 produsele din tutun au reprezentat aproximativ 42% din totalul exporturilor de produse alimentare, băuturi și tutun și aproximativ 6% din exportul total al bunurilor de larg consum. British American Tobacco, cel mai mare jucător pe piața tutunului din România, trimite la export aproximativ 60% din volumele fabricate la Ploiești, a doua cea mai mare fabrică din Europa a grupului.

Din datele furnizate de către Institutul Național de Statistică reiese faptul că valoarea totală a exporturilor de tutun brut și prelucrat din anul 2017 a fost de 730,5 milioane euro, o valoare de patru ori mai mare decât suma exporturilor preparatelor alimentare diverse.

„Fabrica British American Tobacco de la Ploiești și-a dublat în ultimii ani capacitatea de producție, creșterea volumelor fiind destinată exportului. În prezent, peste 60% din țigaretele produse în Ploiești pleacă spre alte 45 de țări din întreaga lume, inclusiv Rusia, Japonia, Brazilia, Italia, Regatul Unit și Danemarca. Capacitatea de a investi în continuare în dezvoltarea fabricii depinde însă de existența unui climat economic predictibil. Creșterea capacității noastre de producție se reflectă în mod direct în contribuția pe care o avem în cadrul ponderii exporturilor și, implicit, în balanța comercială a României.”, a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic și Relații Publice, BAT.

BAT România contribuie anual la bugetul de stat cu circa 1,6 miliarde de euro sub formă de taxe și impozite.

Despre BRITISH AMERICAN TOBACCO ROMÂNIA

  • British American Tobacco este al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al României

  • BAT contribuie anual cu aproximativ 1,6 miliarde de euro, sub formă de accize și impozite (din totalul de 3 miliarde de euro, cât însumează întreaga industrie a tutunului)

  • În ultimii 10 ani, între 2007 și 2016, compania a plătit mai mult de 12,5 miliarde de euro în România

  • British American Tobacco este un angajator strategic, cu peste 2.500 de locuri de muncă create în mod direct și alte 25.000 de locuri de muncă create indirect, prin intermediul lanțului de aprovizionare și distribuție

BAT
Twitter

BAT
LinkedIn

BAT
YouTube

BAT
Global Careers

X

Poți afla mai multe despre cookie-urile pe care le folosim, inclusiv despre modul în care le poți dezactiva, consultând politica noastră.

Salvează
Acceptă toate