British American Tobacco Romania lansează campania anuală pentru prevenirea accesului persoanelor minore la produse cu nicotină în peste 30.000 de magazine din toată țara

19 Martie 2018

București, 21 martie 2018 – British American Tobacco (BAT) România a lansat campania anuală pentru prevenirea accesului persoanelor minore la produse cu nicotină în peste 30.000 de magazine din întreaga țară. Campania își propune să informeze asupra cadrului legal existent și să sublinieze importanța respectării normelor care interzic accesul persoanelor minore la produse cu nicotină. Începând de anul acesta, campania nu se va mai referi exclusiv la țigarete, ci și la noile produse cu nicotină, țigaretele electronice sau produsele care încălzesc tutunul.

Accesul tinerilor la produse cu nicotină reprezintă o problemă complexă, a cărei prevenire presupune în primul rând informarea în legătură cu prevederile legale în vigoare, care interzic comercializarea produselor cu nicotină către minori.

Campania British American Tobacco se derulează în peste 30.000 de magazine de mici și mari dimensiuni care vând tutun în mod legal. Scopul campaniei este informarea și educarea atât a comercianților cât și a clienților în legătură cu obligația legală de a preveni accesul minorilor la produse din tutun.

”Trebuie să sprijinim comercianții și magazinele care vând în mod legal produsele din tutun să respecte legislația în vigoare privind interzicerea comercializării de astfel de produse persoanelor sub 18 ani. British American Tobacco nu susține sub nici o formă promovarea și comercializarea produselor sale minorilor. Recomandarea noastră pentru comercianți este să refuze vânzarea produselor din tutun când există îndoieli asupra vârstei consumatorului”, a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic și Relații Publice în cadrul British American Tobacco Europa Centrală și de Sud.

British American Tobacco se adresează în comunicarea produselor sale exclusiv consumatorilor adulți, cu respectarea strictă a normelor în vigoare privind vârsta minimă necesară pentru achiziția produselor cu nicotină.

”Este important ca minorii să nu aibă acces la niciun fel de produs cu nicotină, nu doar la țigarete, de aceea am inclus anul acesta și produsele de nouă generație în campania noastră. În plus, în cazul glo, produsul nostru care încălzește, nu arde tutunul, ne-am asigurat că modelul nostru de distribuție se adresează exclusiv consumatorilor adulți verificați, împiedicând astfel accesul direct al minorilor la el”, a adăugat Ileana Dumitru.

Programul de prevenire a accesului minorilor la produse din tutun este derulat anual de British American Tobacco, cu scopul de a informa comercianții și publicul larg asupra prevederilor legale care interzic accesul minorilor la produse cu nicotină.

Despre BRITISH AMERICAN TOBACCO ROMÂNIA

  • British American Tobacco este al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al României. BAT contribuie anual cu aproximativ 1,6 miliarde de euro, sub formă de accize și impozite (din totalul de 3 miliarde de euro, contribuția totală a industriei tutunului).

  • În ultimii 10 ani, compania a contribuit cu mai mult de 12,5 miliarde de euro la economia României.

  • British American Tobacco este un angajator strategic, creând în mod direct aproape 2.500 de locuri de muncă și alte 25.000 de locuri de muncă indirect, prin intermediul lanțului de furnizori și distribuție.

  • British American Tobacco este cel mai mare jucător de pe piața tutunului din România, cu o cotă de piață de 55%.

  • British American Tobacco a lansat în decembrie 2017 pe piața din România glo™, cel mai nou și inovator produs care încălzește, nu arde tutunul. România a fost prima țară din Uniunea Europeană și a șasea din lume în care BAT a lansat acest produs de nouă generație.

BAT
Twitter

BAT
LinkedIn

BAT
YouTube

BAT
Global Careers

X

Poți afla mai multe despre cookie-urile pe care le folosim, inclusiv despre modul în care le poți dezactiva, consultând politica noastră.

Salvează
Acceptă toate