BAT: Toleranță zero față de comercializarea produselor cu tutun și a țigărilor electronice către minori

15 Aprilie 2024

  • BAT continuă alături de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) campania „Alege asumat un comportament comercial curat”, în cele peste 32.000 de magazine partenere din România

  • Responsabilitatea comercială rămâne o prioritate majoră în cadrul activității BAT

  • Produsele cu tutun și nicotină, precum și țigările electronice sunt destinate exclusiv adulților

București, 15 aprilie 2024 – BAT în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), demarează luna aceasta campania anuală "Alege Asumat un Comportament Comercial Curat". Această inițiativă urmărește să informeze și să sensibilizeze opinia publică cu privire la importanța respectării legislației pentru prevenirea accesului minorilor la produsele din tutun și nicotină. Anul acesta, legislația în domeniu a suferit modificări importante, concepute pentru a reduce riscul ca minorii să aibă acces la astfel de produse. Printre aceste modificări se numără extinderea interdicției de comercializare către minori a țigaretelor electronice, indiferent dacă acestea conțin nicotină sau nu, și interdicția de a comercializa produsele din tutun și nicotină prin automate.

Inițiativa BAT care își propune să promoveze modificările legislative și să sublinieze importanța toleranței zero față de vânzarea produselor cu nicotină către minori se desfășoară la nivel național în aproximativ 32.000 de magazine partenere, precum și în zonele publice dedicate afișajului stradal din centrul Bucureștiului.

„BAT investește în mod constant în campanii care promovează standarde și principii comerciale responsabile, atât în cadrul propriei activități, cât și în colaborarea cu partenerii comerciali. Considerăm că o legislație menită să reducă la minim riscul ca minorii să aibă acces la toate categoriile de produse din tutun și nicotină, precum și la țigări electronice cu și fără nicotină reprezintă un semn de normalitate și responsabilitate. BAT se angajează să continue să deruleze programe de informare în acest sens, și ne dorim să avem sprijinul tuturor autorităților competente în domeniu pentru a asigura implementarea și respectarea riguroasă a acestor reglementări”, a declarat Ileana Dumitru, Director Relații Externe al Ariei Europa de Sud-Est, BAT.

România se numără printre primele țări din Uniunea Europeană care implementează o interdicție asupra vânzării către minori a tuturor formelor de produse care conțin tutun și nicotină, inclusiv a țigaretelor electronice fără nicotină.

BAT a desfășurat continuu, în ultimii ani, programe de informare a comercianților și consumatorilor cu privire la prevederile legale, dar și la motivele pentru care minorii nu trebuie să aibă acces la produsele cu nicotină. Începând din 2019, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor s-a alăturat campaniei BAT și pune la dispoziția consumatorilor numărul de contact 021/9551 – Telefonul consumatorilor, unde oricine poate sesiza încălcarea legii.

„În calitate de vicepresedinte ANPC, sunt bucuros să ne alăturăm, și în 2024, acestei campanii care își propune să informeze publicul cu privire la reglementările legale referitoare la comercializarea produselor din tutun și nicotină exclusiv către persoane adulte. Ne angajăm să monitorizăm respectarea legilor și încurajăm pe oricine identifică încălcări ale acestora să le semnaleze, la numărul de telefon pus la dispoziție de către ANPC." – Sebastian Hotca, Vicepreședinte ANPC.

BAT
Twitter

BAT
LinkedIn

BAT
YouTube

BAT
Global Careers

X

Poți afla mai multe despre cookie-urile pe care le folosim, inclusiv despre modul în care le poți dezactiva, consultând politica noastră.

Salvează
Acceptă toate