BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate

18 Martie 2024

 • BAT România continuă dezvoltarea parteneriatelor sale pentru soluții inovatoare în atingerea obiectivelor sale de sustenabilitate

 • Obiectivele BAT în domeniul sustenabilității sunt clare:

 • zero emisii de dioxid de carbon la nivelul întregului lanț valoric până în 2050;

 • reducerea cu 50% a emisiilor pentru Scopul 1 și 2 până în 2030 față de valoarea de referință din 2020;

 • reducerea cu 25% a deșeurilor până în 2025 în siturile sale de operațiuni față de valoarea de referință din 2017;

 • atingerea unei rate de reciclare a deșeurilor de 90% în siturile de operațiuni până 2025;

 • reducerea cu 35% a consumului de apă în propriile centre de producție față de valoarea de referință din 2017 și reciclarea a 30% din cantitatea de apă extrasă până în 2025;

 • 100% din siturile noastre de operațiuni să fie certificate Alliance for Water Stewardship până în 2025;

 • 100% din toate ambalajele noastre să fie reutilizabile, reciclabile sau compostabile până în 2025;

 • BAT crede în dezvoltarea unor parteneriate durabile, precum și în susținerea partenerilor săi comerciali, a inițiativei și a inovației în afaceri

 • Obiectivul nostru strategic este de a construi un viitor mai bun – A Better Tomorrow™

București, 18 martie 2024 – Potrivit angajamentului asumat pentru o dezvoltare sustenabilă a afacerii sale, BAT continuă programul „Fii furnizor” demarat în 2021, cu intenția de a-și dezvolta portofoliul de soluții inovatoare și parteneriate care să contribuie la materializarea ambiției companiei de a construi un viitor mai bun.

Cele două direcții majore ale ediției 2024 a programului vizează dezvoltarea de soluții inovatoare și eficiente pentru reducerea deșeurilor și susținerea economiei circulare, precum și reducerea consumului de apă și reutilizarea apei.

Companiile și start-up-urile interesate sunt invitate să se înregistreze pe platforma BE SUPPLIER începând cu 18 martie 2024. Platforma va rămâne disponibilă pentru înregistrare timp de 6 săptămâni. Propunerile inovatoare și sustenabile de soluții în managementul deșeurilor și reducerea apei vor fi foarte apreciate și evaluate de o echipă dedicată din cadrul BAT în raport cu nevoile și criteriile de afaceri organizaționale. Companiile selectate vor fi apoi invitate să se alăture BAT în călătoria pentru un viitor mai bun – A Better Tomorrow™. Toate companiile înregistrate vor fi luate în considerare pentru consultări viitoare.

Sustenabilitatea este în centrul afacerii noastre

BAT România investește în mod constant în dezvoltarea de soluții pentru atingerea obiectivelor sale de sustenabilitate. Fabrica noastră din Ploiești, a doua cea mai mare a grupului din Europa și loc de muncă pentru peste 1.000 de angajați, este certificată AWS pentru consumul sustenabil de apă și are o rată de reciclare de circa 85% a deșeurilor. Începutul anului 2024 înseamnă un pas în plus în călătoria de sustenabilitate a fabricii din Ploiești, prin instalarea a circa 1.000 de panouri fotovoltaice pe acoperișul halei de producție, ca parte a angajamentului nostru pentru dezvoltarea surselor de energie verde.

Simon Brown, Director de Operațiuni pentru Aria Europa de sud est în cadrul BAT, a declarat:”BAT face pași decisivi în călătoria sa de transformare și suntem hotărâți să construim o companie a viitorului, în care sustenabilitatea are un rol principal. Investim permanent în dezvoltarea de soluții inovatoare pentru eficientizarea consumului de resurse și reducerea impactului asupra mediului, într-un proces care implică în primul rând consistență și coerență. De asemenea, credem cu tărie în puterea contributivă și ne bucurăm să invităm alături de noi parteneri pentru dezvoltarea unor soluții inovatoare pentru atingerea obiectivelor noastre de protejare a mediului.”

BAT și-a început călătoria în domeniul sustenabilității în urmă cu mai bine de 20 de ani, cu rezultate recunoscute de prestigioase instituții la nivel internațional, precum Dow Jones Sustainability Index sau Financial Times. Recent, compania a publicat raportul anual combinat privind performanța de business și în domeniul sustenabilității pentru anul 2023, prin care evidențiază progresul obținut în atingerea obiectivelor sale de sustenabilitate*.

BAT
Twitter

BAT
LinkedIn

BAT
YouTube

BAT
Global Careers

X

Poți afla mai multe despre cookie-urile pe care le folosim, inclusiv despre modul în care le poți dezactiva, consultând politica noastră.

Salvează
Acceptă toate