BAT CONSTRUIEȘTE UN VIITOR MAI BUN (A BETTER TOMORROW™)

BAT își asumă să construiască un viitor mai bun, prin reducerea impactului asupra sănătății. BAT investește circa 350 de milioane de lire sterline anual pentru a dezvolta noi produse din tutun și nicotină, care să evolueze în linie cu schimbările tehnologice și științifice și preferințele consumatorilor.

Produsele care încălzesc tutunul (Tobacco Heating Products - THP) sunt o nouă categorie de produse care creează, prin încălzirea tutunului, un aerosol inhalabil care conține nicotină (spre deosebire de țigarete, în cazul cărora tutunul este ars și care creează fum). Alături de produsele pentru vapat și produsele moderne pentru uz oral, THP-urile fac parte dintr-o nouă categorie în creștere de produse din tutun și nicotină cu risc redus**, care nu implică ardere și oferă o alternativă mai puțin nocivă la fumat.

Reducerea efectelor asociate fumatului reprezintă o strategie de sănătate publică care recunoaște riscurile asociate consumului de țigări prin ardere și urmărește să minimizeze impactul fumatului asupra sănătății, încurajând acei fumători adulți care altfel ar continua să fumeze să treacă complet la produse alternative risc redus**, fundamentate științific.

În 2019, la un an de la lansarea glo în România – cel mai inovator dispozitiv de încălzire a tutunului din portofoliul BAT, IRES, unul dintre cele mai mari institute de cercetare românești, a fost mandatat sa întrebe românii adulți care folosesc produse care încalzesc tutunul de mai mult de 6 luni dacă percep vreo diferență față de momentul în care fumau. BAT speră ca, odată coroborate, rezultatele cercetărilor științifice și vocea consumatorilor vor contribui la informarea corectă a fumătorilor, a autorităților de reglementare și a instituțiilor de sănătate publică asupra potențialului produselor care încălzesc tutunul de a contribui la strategiile de reducere a riscurilor asociate fumatului.

În 2022, IRES a realizat cea de-a treia ediție a cercetării de piață privind percepțiile consumatorilor de THP. Potrivit studiului, peste jumătate (53%) dintre consumatorii de produse care încălzesc tutunul s-au lăsat complet de fumat și au devenit utilizatori exclusiv de THP, în timp ce restul au continuat să fumeze în paralel. 69% dintre utilizatorii exclusiv de THP spun că fumau de cel puțin 5 ani înainte de a renunța. Un procent și mai mare (83%) de utilizatori exclusiv de glo spun că utilizarea THP i-a influențat să renunțe de tot la fumat.

** Bazat pe dovezile existente și presupunând o trecere completă de la fumat la aceste produse, care nu sunt lipsite de risc și provoacă dependență.

BAT
Twitter

BAT
LinkedIn

BAT
YouTube

BAT
Global Careers

X

You can learn more about the cookies we use, including how to deactivate them, by consulting our Policy.

Save
Accept All